Okul Müdürümüz

M.Haluk Keçik
Özel Dilko Ortaokulu geleceğin değişimini yönlendirecek, çağdaş dünyanın bilincinde, dünya dili olan İngilizceyi en iyi düzeyde öğrenmiş ve tüm dünya insanlığıyla iletişim kurabilen,bilimsel ve sosyal düşünce yapısına sahip gençler yetiştirme hedef ve iddiası ile kurulmuş bir okuldur.

Bu hedefe ulaşmak  için okulumuzda ingilizce öğretimine özel önem verilmektedir. Üniversitelerin dil  bölümlerinden aldığımız akademik danışmanlıklarla DİLKO ORTAOKULU’ nu  tercih edilen velilerin güvenle bize emanet edeceği bir hale getirmek en büyük amacımızdır.

5.sınıflarda 18 saat İngilizce ile senenin sonuna gelmeden öğrencilerimizi arzu edilen seviyede   İngilizce konuşan, kendini ifade eden bireyler haline getirmek en büyük hedefimizdir. Bu sınıf seviyesinde bir çeşit hazırlık sınıfı eğitimi 5.sınıf müfredatıyla birlikte verilmektedir.

6. , 7. sınıflarda İngilizce ders saatini 10 ; 8. sınıflarda 8 saate düşürerek ingilizceyi öğrenmiş çocuklarımıza Türkçe, Sosyal Bilgiler, Matematik ve Fen dersleri için ekstra zamanlar yaratıp onları girecekleri “ Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları ” na en iyi şekilde hazırlamak bir diğer amaçtır.

Diğer yandan öğrencilerin sosyal gelişimlerini arttıracak her türlü çalışmaları, kulüp aktiviteleri

içerisinde yaparak onların; müzik, dans, spor, resim, kültür, edebiyat ve bunun gibi alanlarda gelişimlerini sağlamak diğer amacımızdır.

Özel Dilko Ortaokulu’nu seçen veliler ve öğrenciler bilirler ki burada ülkesini ve tüm insanlığı seven onlara hizmetten zevk alan, sorumluluk sahibi, aydın, güvenilir, çağdaş, Atatürkçü öğrenciler; mesleğinin zirvesinde öğretmenler tarafından yetiştirilir.

Bu amaçlarla birlikte milli eğitimimizin genel amaçlarını gerçekleştirmek, öğrencilerimizi hayatta arzu ettikleri yerlerde ve onların, ailelerince iftihar edildiklerini görmek, en büyük arzumuzdur.

Bunun için kurumumuz hiçbir maddi ve manevi yükten kaçınmadan çalışacaktır.