Kurucumuz

Ali OĞUZTÜRK

Türkiye’de  yabancı dil kursları söz konusu olduğunda, büyük küçük, yaşlı genç herkesin kalitesi ve güvenilirliği ile bildiği, Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından ve markalarından biri olan Dilko Eğitim Kurumları’nın  ve yine Dilko adı altında, bugün Anadolu’nun hemen her yerinde çocukların üniversiteye hazırlık ve yabancı dil eğitimlerinde kullandıkları yayınları hazırlayan Dilko Yayıncılık’ın kurucusudur.

Bunun yanında  Eğitim alanında araştırma yapmak amacı ile pek çok ülkeye gitmiş ve araştırmalar yapmıştır. Eğitimin, yaşam boyu devam ettirilmesi  gerektiğine inanan Ali Oğuztürk ,bunun çağdaşlaşmanın ön koşulu ve toplumumuzun gelişmesinin anahtarı olduğunu düşünmektedir. Başta Amerika olmak üzere, gelişmiş ülkelerde bu konuya verilen önemden hareketle, ülkemizde de gecikmeksizin bu programları yapmaya çalışan özel öğretim kurumlarına destek verilmesini savunmaktadır.

Kurucusu ve YK Başkanı olduğu 5 ayrı şirketin, Franchise Şubeler de dahil edilirse sayıları 20′yi bulan kuruluşun liderliğini yapan Ali Oğuztürk özel öğretim ile ilgili misyonunu geliştirme yönündeki istek ve enerjisinde eksilme olmaksızın çalışmalarını sürdürmektedir.

KRONOLOJİK ÖZGEÇMİŞ

1946    Kayseri doğumlu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Sivas’ta yaptı.

1971    İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümünü derece ile bitirdi.

1971    UMUT dergisinde köşe yazıları yayınlandı.

1971   Kapalı  turist gruplarına özel  tur rehberliği yaptı.

1972    1972-1973 öğrenim yılında İstanbul Beyazıt’ta Özel Merkez Dershanesi’nin kurucuları arasında yer aldı. Kurucu Ortak olarak, 1977 yılına kadar Müdür görevinin yanı sıra Felsefe ve Genel Yetenek dersleri öğretmenliği yaptı.

1975    O yıl çıkarılan özel yasaya uygun olarak kısa dönemde askerlik görevini tamamladı.

1977    Yabancı dil eğitimi vermek üzere, bugün İstanbul ve çevresinde onun üzerinde  şubeye ulaşan Dilko Yabancı Dil Kurslarının ilk şubesini Bakırköy’de açtı.

1978    Eda (Torun) Oğuztürk ile evlendi. 1979’da Seda, 1983’te ise Esra adlı iki kız babası oldu.

1979    Cumhuriyet Gazetesi’nde bir yıl süre ile “Üniversite Sınavlarına Hazırlık Kursları” düzenledi.

1980    Cumhuriyet Gazetesi ile “SINAVA DOĞRU” dergisini çıkarttı. Bir yıl süreyle Genel Koordinatörlüğünü yaptı.

1982    “Kapsamlı Genel Yetenek Testleri” adlı kitabını çıkardı.

1984      625 sayılı Özel Öğretim Kurumları Yasasının  çıkarılması öncesinde, MEB Komisyonunda  görevlendirildi ve tüm çalışmalara katkılarda bulundu.

1984    Dilko Eğitim Kurumları’nın Bakırköy’den sonra yeni şubelerini kurdu ve açtı.

1985    “Tebko Etüt Eğitim Merkezi” adı ile, döneminde örnek gösterilen eğitim kurumu kurucusu oldu.

1988     Sektör temsilciliği amacı ile kurulmuş olan ÖZKURDER’in yönetiminde görevler aldı.

1990    1990-2004 yıllarında İTO (İstanbul Ticaret Odası) Meslek Komitesine aralıklarla  seçilerek, çeşitli görevler yaptı.

1990-1991 Özel Yabancı Dil Kursları Derneği (ÖZDİLDER) kurucu üyeleri arasında yer aldı.YK Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

1991 Özel Dilko Dershanesini Beşiktaş’ta kurarak, başta İngilizce öğretmenliği olmak üzere çeşitli yüksek öğretim programlarına girmek isteyen öğrencileri sınavlara hazırlama konusuna öncülük etti.

1991   İstanbul Emniyet Trafik Müdürlüğü ile ücretsiz bir hizmet projesi olarak  ”300 Trafik Polisine Temel İngilizce Kursu”  programı düzenledi.

1994   BEYAZ NOKTA VAKFI Kurucu Üyeleri arasında ye aldı.

1996   Bu dönemde tüm Türkiye genelinde uygulanmakta olan “ÇOCUK FELÇİ AŞI KAMPANYASI”nda görev alarak, Büyükçekmece İlçesinde, yaklaşık 15 bin çocuğun aşılanmasını organize etti.

2001 Valilik tarafından kurulmuş olan “İstanbul Çevre Konseyi” dönem yönetim grubunda bir yıl süre ile görev aldı.

2003 yılında  İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezlerinde  okur yazarlığı olmayan yetişkinler için düzenlenen KOYE (Kolaylaştırılmış Okuma Yazma Eğitimi) programı organizasyonunda  Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

2003   TÖDER (Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği) kurucuları arasında yer aldı. İki dönem (4 yıl) Genel Sekreterlik yaptı.Halen  Genel Başkan Yardımcılığı görevini  yürütmektedir.

2007    TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Eğitim Sektör Meclisi üyeliği görevi alarak içinde bulunduğu eğitim ve yayıncılık sektörünü  ilgilendiren konularda TÖDER ve DİLKO EĞİTİM KURUMLARI adına çalışmalar yaptı. Halen bu görevi sürüyor.

2008     ÖZEL BAKIRKÖY AKŞAM LİSESİ’ni kurarak aynı yıl  Bakırköylülerin hizmetine açtı.

2010      Başta İngilizce olmak üzere yabancı dil yayıncılığı çalışmalarını  MOYA YAYINCILIK adını verdiği şirket çatısı altında topladı.

2013     2013-2014 Eğitim Öğretim yılında Özel Dilko Ortaokulu'nu Kartal'da kurdu.

.
Dilko Grup Başkanı ve TÖDER Başkan Yardımcısı Ali OĞUZTÜRK,CNNTÜRK TV’ deki Eğitim ve Başarı programında Türkiye’ de yabancı dil eğitimi üzerine konuşuyor.