Eğitim Teknolojileri

Eğitimde Teknoloji Uygulamaları

ÖZEL DİLKO ORTAOKULU'nda öğrenciler bilim ve teknolojinin tüm olanaklarından yararlanarak öğretim görürler. Akıllı tahtalarla donatılmış sınıflarda ve tabletle yapılan tüm derslerde görsel ve işitsel olanaklar öğrencilerimizin kullanımına sunulmaktadır.

İnternet ortamında, bloglar kanalıyla okul dışı zamanlarda da eğitim-öğretim devam ettirilir. Hafta sonu ödevleri ile öğrencilerin araştırarak öğrenme, bilgileri sentezleyerek yorumlama ve sonuçlara ulaşma becerilerini geliştirmeleri sağlanır.

Akıllı Tahta kullanarak sınıfta etkileşimli bir ortam ile dersin daha etkili işlenmesini sağlıyoruz.

Akıllı tahta üzerinde, hazırladığımız tüm dijital dokümanları (Powerpoint, Word, Excel gibi) sunarken elektronik kalem ile doküman üzerinde farklı renklerde yazı yazıyor, hazır bulunan geometrik şekilleri kullanarak çizim yapıyor ve önemli bulduğumuz noktaları işaretleyerek dikkati çekmeyi sağlıyoruz.